About me 2017-12-30T10:27:46+00:00

Welkom

Mijn naam is Yvonne Fonhof-van Holten. Sinds 2007 zijn mijn man en ik de trotse bezitters van een huis in Zuidwest Frankrijk. Ons droomhuis is gelegen aan rivier de Lot en ligt in het gelijknamige departement.

De liefde voor deze wijn heb ik opgedaan tijdens mijn veelvuldige verblijf in het departement de Lot waarvan Cahors de hoofdstad is. Een prachtig gebied met een heerlijk klimaat, gezellige oude dorpjes, uitgestrekte wijnvelden en een rivier die door de vallei meandert. Het is het oudste wijngebied van Frankrijk met een rijke (wijn)historie.

Cheers, à votre santé !!!

Voor een culinaire freak en wijnliefhebber pur sang kan ik hier mijn hart ophalen. De vele marktjes hebben altijd verse producten en aan restaurants geen gebrek. Ik was niet bekend met de Cahorswijn en was na de eerste kennismaking van deze “Vin Noir” blij verrast! Een stoere volle wijn die met geen andere wijn te vergelijken is en die prima samengaat met veel gerechten.

In eerste instantie was de wijn die we mee terugnamen voor eigen gebruik. Niet lang daarna haakten ook familie en vrienden aan. Voordat we er erg in hadden lag de hele auto op de terugreis vol met wijn. Toen we daarna ook nog wijn voor derden mee moesten nemen werd de auto te klein en hebben we een aanhanger gekocht. Langzaam ontstond het idee om een eigen onderneming te starten.

Zoals hierboven vermeld zijn mijn man en ik de trotse bezitters van een huisje in Zuidwest-Frankrijk. Onze woning met de naam “La Rive Bleue” is omringd door wijnvelden en ligt midden in de Cahors wijnstreek. Wij proberen er zo vaak als mogelijk te zijn, maar in de tijden dat wij er zelf niet kunnen zijn verhuren wij het huis. Indien u van natuur, rust, ruimte, lekker klimaat, wandelen, fietsen, kanoën, vissen, oude middeleeuwse dorpjes, grotten, gezellige marktjes, kortom het goede Franse leven houdt, dan is dit wellicht ook een vakantie-idee voor u.

La Rive Bleue

Welkom

Mijn naam is Yvonne Fonhof-van Holten. Sinds 2007 zijn mijn man en ik de trotse bezitters van een huis in Zuidwest Frankrijk. Ons droomhuis is gelegen aan rivier de Lot en ligt midden in het wijngebied Cahors.

Cahors is het oudste wijngebied van Frankrijk met een rijke (wijn)historie. Voor een culinaire freak en wijnliefhebber pur sang kan ik hier mijn hart ophalen. De vele marktjes hebben altijd verse producten en aan restaurants geen gebrek. Ik was niet bekend met de Cahorswijn en was na de eerste kennismaking van deze “Vin Noir” blij verrast! Een stoere volle wijn die met geen andere wijn te vergelijken is en die prima samengaat met veel gerechten.

In eerste instantie was de wijn die we mee terugnamen voor eigen gebruik. Niet lang daarna haakte ook familie en vrienden aan. Voordat we er erg in hadden lag de hele auto op de terugreis vol met wijn. Toen we daarna ook nog wijn voor derden mee moesten nemen werd de auto te klein en hebben we een aanhanger gekocht. Langzaam ontstond ook het idee om een eigen onderneming te starten.

La Rive Bleue

Zoals hierboven vermeld zijn mijn man en ik de trotse bezitters van een huisje in Zuidwest Frankrijk. Onze woning met de naam “La Rive Bleue” is omringd door wijnvelden en ligt midden in de Cahors wijnstreek. Wij proberen er zo vaak als mogelijk te zijn, maar in de tijden dat wij er zelf niet kunnen zijn verhuren wij ons huis. Indien u van natuur, rust, ruimte, aangenaam klimaat, wandelen, fietsen, kanoën, vissen, oude middeleeuwse dorpjes, grotten, gezellige marktjes, kortom het goede Franse leven houdt, dan is dit wellicht ook een vakantie-idee voor u.

La Rive Bleue